KIVIMÄEN RATAHANKEEN TAUSTAA

Vuoden 2007 syksyllä alettiin suunnittelmaan uutta ajoharjoittelupaikkaa Matinmäen motocrossradan korvaavaksi paikaksi. Aikamme kolutessa eri paikkoja Kajaanin ympäristössä tultiin siihen tulokseen, että Santamäen montun alue Kivimäessä olisi erittäin varteen otettava vaihtoehto uudelle paikalle. Onhan Kivimäessä jo muutakin olemassa olevaa moottoriurheilu toimintaa, kuten rallirata ja moottoripyörien jäärata.

Asia otettiinkin jo vakavammin puheeksi vuoden 2008 kevätkokouksessa. Suunnitelmiin oli jo tarttunut myös kauan haaveissa ollut kartingrata. Suunnitelmat jäivät vähäksi aikaa mieleen muhimaan ja kevään ja kesän 2008 aikana hommaa alettiin taas työstämään. Kymmeniä kilometrejä käveltiin pitkin Kivimäen monttuja ja metsiä mielikuvaharjoittelu mallilla pärinä ja pauke suupielestä lentäen. Alue hakikin monenlaista mallia ja piirrustus- ja tulostusharjoituksia tuli vietettyä useammankin kerran.

Loppukesän ja syksyn aikana alettiin tuumailemaan paikallisen, suhteellisen tuoreen maastoautoyhdistyksen kanssa, että jotta jos tuota laitettaisiin samat ilmat renkaisiin. Siitäpä se sitten riemu repesi ja homma alkoi taas luistamaan. Syksyn 2008 aikana saatiinkin lopullinen yhteenveto alueista ja Kaupunginkin kanssa päästiin sopuun maavuokra-asioista. Hommahan poikikin jo sen verran hyvin, että vuoden 2008 syyskokouksessa päätettiin laittaa maastoautomiesten kanssa jäsen-rekisterit yhteen.

#
RATAHANKKEESSA MUKANA:
OULUJÄRVI LEADER RY, www.oulujarvileader.com

KAINUUN PULTTI OY, www.pulttiketju.fi
KAINUUN PINTAKÄSITTELY OY, www.kpoy.net
LIIKENNEKOULU REDIGO OY, www.liikennekouluredigo.fi
COMASUL, www.comasul.fi
MOTOMAXI, www.tokmanni-konserni.fi
PELTITYÖ TOLONEN OY
RAKENNUSMITTAPELTI OY, www.rakennusmittapelti.fi
TEKNISET KAJAANI, www.tekniset.fi
VESIKATTOPALVELU KEMPPAINEN OY, www.vesikattopalvelukemppainen.fi
AUTOPALVELU HYVÄRINEN KY
AUTOKORJAAMO KARPPINEN & ÅMAN
TERÄSASENNUS MANKINEN OY, www.terasasennusmankinen.fi
SOTKAMON PORAKAIVO OY, www.sotkamonporakaivo.fi
LVI AITTA, www.lviaitta.fi

#


Ratahanke koostuu useammasta eri kokonaisuudesta. Suurin panostus on motocross - radan rakentaminen. Lisäksi rakennetaan vanhasta huoltolarakennuksesta kisakeskus tukemaan harrastus ja kilpailutoimintaa.

  • slide
  • slide
  • slide