Kainuun moottorikerhossa tapahtuu!

Aurinkoista päivää!!

Kainuun Moottorikerho ja Wintage Weikot järjesti kauden ensimmäiset Vintage Snowcross kilpailut Santamäen crossiradalla la 20.2.2021.

Kilpailussa nähtiin reilu 60 kuljettajaa 7 eri luokassa, Kajaanilaisia kuljettajia oli mukana peräti 14kpl.

Lievästä lumisateesta huolimatta kisat saatiin vietyä läpi mukavasti ja aikataulussakin pysyttiin.

Kajaanilaisista podiumille ylsivät:

Leafer1 ja Leafer2 luokissa
Asko Karppinen Ski-Doo

80-luvu puhallin
Markku Heikura Lynx
Teemu Mikkonen Lynx

80-luku neste ja 90-luku yli 500 luokissa
Mikko Witikka Yamaha

Kisassa nähtiin myös elämänsä ensimmäisessä kilpailussa 80-luvun nestekone luokassa Lynxiä käskyttänyt Kamk:n Mari Tikkunen. Marilla kisat meni hienosti ja toivottavasti hänet nähdään myös jatkossa viivalla.

📸 Marko Willig

Kisatunnelmaa pääset fiilistelemään oheisesta Youtube linkistä Laten selostuksen kera.

youtu.be/MsGpTU-rKWA
... See MoreSee Less

View on Facebook

Moottorikelkkailijoiden Sprint-kilpailusarja on nyt ajettu päätökseen. Viikonloppuna Karstulassa järjestetyt kauden viides ja kuudes kilpailu tarjosi huikean viimehetken jännitysnäytelmän.

Juniorit-2 luokassa kilpailleet Joona Kopsa #877 ja Joonatan Juntunen #827 pitivät totisesti yllä tiukkaa kilpailua aivan viimeisiin lähtöihin saakka. Lauantaina pieni lipsahdus toisella kierroksella kostautui Juntuselle ja Kopsa kuittasi päivän ykkössijan. Sunnuntaina taisi voitonnälkä olla Juntusella vielä kovempi, kun kelkka lipsahti pattisuoralta penkan puolelle. Kopsalta onnistunut ajo josta palkinnoksi ykkössija. Kauden kokonaistuloksissa Kopsa kiilasi niukasti pistejohtoon huolimatta Juntusen erittäin vakuuttavasta alkukaudesta, mikä tarkoittaa jokatapauksessa Sprintin junnu-2:sten tuplavoittoa Moottorikerhon pojille!

SM-Junnuissa ajanut Eetu Korhonen ei osallistunut Karstulan Sprintteihin. Kokonaistuloksista Eetu kuittasi kuitenkin varmalla ajolla hienosti kansallista kultaa!

SM-Historic luokasta kilpailemassa Karstulassa oli Joonas Helppi #981. Lauantain lyhyellä radalla Helppi ei aivan saanut kärkeä kiinni ja sijoittui viidenneksi. Sunnuntaina muiden kohelointi umpihankeen ja Helpin kiristys näkyi tuloksissa ja kotia kuitattiin pronssia! Kauden kokonaistuloksissa Helppi hienosti SM-pronssilla! Vain Kajaanin kisat ajanut Antti Takanen #925 ylsi kokonaistuloksissa kymmenenneksi.

Lady-luokassa kerhoa edustanut Sara Waenerberg #750 avasi hienosti viikonlopun ottamalla lauantailta kultaa ajamalla molemmilta kierroksilta pohjat. Sunnuntain ensimmäinen lähtö jäi kahden sekunnin päähän kärjestä, mutta kakkospätkä kiri riitti sunnuntain voittoon. Viikonlopun kultamitalit olivat Saralle ensimmäiset laatuaan. Kokonaispistetilanteessa jäätiin kuitenkin niukasti sprinttien hopeasijoille, mutta ero seuraaviin oli selkeä!

Semi-Pro-luokassa oli moottorikerhon kuljettajia Karstulassa paikalla Veli-Matti Matikainen #229, mutta vain sunnuntaina. Sunnuntaina Vellulla tuntui ajo kulkevan kun lopputuloksissa eroa kärkeen oli vain yksi sekunti! Kokonaistulosissa pisteet riittivät kuudenteen sijaan, kun välistä (ja pisteistä) jäi Karstulan lauantain lähdöt.

Harrasteluokan kuljettajat eivät ajaneet kuin Kajaanin kilpailut. Mika Juntunen #415 kokonaistulosten 20. ja Miikka Leinonen #449 ei yltänyt pistesijoille.

www.kainuunsanomat.fi/artikkeli/kamk-kuskeille-viisi-palkintosijaa-moottorikelkkasprintin-sm-sarj...

Kokonaisuutena erittäin hieno kelkka-sprinttikausi joka tarjosi paljon mitalivääntöä, hienoja ajosuorituksia ja hienoa kehitystä kuskeilta!

Moottorikelkkailu jatkuu kerhon kuljettajilla osalla snowcrossin puolella Kokkolassa 6.-7.3 ja osalla enduron puolelle Lieksassa 27.-28.2.

Kerho onnittelee kaikkia kuljettajia hienosta sprinttikaudesta! Ja toivottaa tsemppiä tuleviin kilpailuihin! 🥳 Erityisen hienoa on nähdä näin monta juniori-kuljettajaa kilpailemassa!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kainuun Moottorikerhon Heikki Häyrynen #139 kävi etelässä viime viikonloppuna kisailemassa. Askolassa ajettiin stadion Enduro formaatilla 60km pitkä kisa.

Ensimmäisellä kierroksella oli hieman alkukankeutta ja huoltokin venähti hieman pitkäksi. Vauhti kuitenkin parani loppua kohden ja viimeisellä kierroksella kolmesta ajetusta Heikki ajoi B luokan pohja ajan.

Sijoitus B luokassa 10/27, ensimmäisen kierroksen hitaus rokotti aikalailla tulosta.

Reilun viikon päästä ajetaan Sysmässä vuoden ensimmäinen SM-Enduro, toivottavasti Kainuun Moottorikerhon pojat löytävät heti kisan alussa reilun kaasun yhdistettynä isoon vaihteeseen 🙂
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Kainuun moottorikerho ry

Edellisenä viikonloppuna kerhon kelkkakuskit ottivat mittaa kilpakumppaneistaan Rovaniemellä, kun SM-Sprinttien kolmas ja neljäs osakilpailu järjestettiin Mäntyvaaran raviradalla tiukkojen rajoitustoimien kera.

Kuskeja oli Rovanimelläkin paikalla mukavasti ja pari uutta naamaakin nähtiin viivalla meidän tulevaisuuden toivojen luokissa.

Pikkujunnuihin (juniorit-1) saatiin Ojakosken Luka #889 kilpailemaan. Aivan varmuutta ei kirjoittajalla ole kuljettajan aiemmasta kilpailukokemuksesta, mutta niin oli mukavan näköistä menoa että jatkossakin vaan kilpailemaan! 🙂

Juniorit-2 porukassa nähtiin tuttua vääntöä kerholaisten välillä kun Kopsa #877 ja Juntunen #827 ajoivat tosissaan toisiaan vastaan. Sijoitukset pysyivät pojilla kuitekin samana kuin aiemmissakin kisoissa, joten kainuulaisille varmistui podium-paikat 1 ja 2! 🔥 Sunnuntain osalta Metsoharju pääsi puremaan väliin, joten Juntuselle kultaa ja Kopsa joutui tyytymään prossiin! 👌Täällä luokassa uutena myöskin Ojakosken Leo #847 jolle kovasti tsemppia ja iloisia ajokokemuksia alle. Hyvältä näytti kuten kaimallakin! 💪

SM-Junnuissa Korhonen #816 sai poikkeuksellisesti ajella ilman kilpakumppaneita, joten varma ykköstila oli tarjolla. Vauhtia oli kuitenkin sen verran että naisten porukan legendaarinen Kati Pätsi olisi joutunut nöyrtymään. 😎

Historic-porukasta Rovaniemellä oli paikalla Helpin Joonas #981. Kokonaistuloksissa lauantain neljäs. Kurkkaa tarkemmat kuulumiset kerhon seinältä!

Naisten luokassa Sara Waenerberg #750 piti puoliansa kolmannella sijalla lauantaina. Sunnuntaina oltiin ensimmäisellä kiekalla jo alle kolmen sekunnin päässö pohja-ajasta, mutta toisen kierroksen jälkeen sunnuntain lopputuloksiin tallennettiin hopea-sija.

Semi-Pro luokassa oli Matikaisen Veli-Matilla lievia vaikeuksia mikä heijasteli sijoituksiin. Lauantaina totaalin kahdeksas ja sunnuntaina 13. Vellu tuumasikin radan hevosenkenkämutkien ja muutaman ajovirheen hieman vaikeuttaneen ajon sujumista.

Ajantasainen kokonaispistetaulukko löytyy osoitteesta: www.kelkkatulokset.fi/SM-Sprint2021.pdf

SM-Sprinttejä on jäljellä vielä kaksi osakilpailua, jotka ajetaan tulevana viikonloppuna Karstulassa. Tsemppia kaikille kerhon kuskeille! Pitäkäähän sinkit kireällä! 💪

Kuvat ottanut Milla Vahtila
... See MoreSee Less

View on Facebook